2017. január 19., csütörtök

Mezotherápiás kezelések a Derma-Art Klinikán


Mezotherápia a Dermaart Bőrgyógyászati Klinikán
A mezoterápia egy olyan speciális orvosi hatóanyagbevitelre szolgáló eljárás, mely a világon már fél évszázados múltra tekint vissza, nálunk viszont még kevesen ismerik. Lényege, hogy a hatóanyagokat pontosan oda juttatja, ahol azoktól a hatást várjuk. Az egész szervezetet nem terheli, viszont a kezelni kívánt területen maximális koncentrációban képes hatni a bejuttatott gyógyszer.

A gyógyászat és az orvos-kozmetológia területén számos betegség és elváltozás kezelésére hatékonyan alkalmazható, elsősorban a bőrfelszínhez közeli struktúrák kezelésében. Ízületi betegségek biztonságos és hatékony célzott kezelésére, valamint számos bőrgyógyászati probléma orvoslására alkalmazható ez az egyedülálló eljárás. A kezelés során fájdalommentes mikroinjekciókkal speciális hatóanyagkoktélt juttatunk a kezelni kívánt területbe, pontosan oda, ahol a hatást várjuk. Tekintve, hogy nem szisztémás kezelésről van szó, sokkal kisebb gyógyszermennyiség beadása sokkal effektívebb hatást produkál. A kezelések megfelelő higiénés előkészítés mellett, a szakorvosi rendelőben személyre szabottan összeállított hatóanyagok bejuttatásával történnek.

Az eljárás a következő bőrgyógyászati problémák kezelésében hatásos:

Ráncok, pigmentgoltok:
Az arc, nyak, dekoltázs, valamint a kéz bőrének kezelése során természetes anyagot, hyaluronsavat juttatunk a bőr megfelelő rétegébe, ez az anyag képes saját térfogatánál nagyságrendekkel nagyobb mennyiségű vizet megkötni a szövetekben, ezáltal biztosít feszesebb bőrt. A terápia során a bőr állapotától függően dönt a szakorvos további anyagok használatáról, például a kollagén és elasztin termelődését fokozó anyagot, vitaminokat, antioxidánsokat használhatunk még az idősödés látható jeleinek mérséklésére.

A kezeléssorozat bevezető, intenzív szakaszában néhány alkalommal hetente, majd a későbbiekben fenntartó kezelésként havonta érdemes igénybevenni ezt a beavatkozást, természetesen az egyéni igényeknek megfelelően történik a hatóanyagok és az ütemezés összeállítása. Az eredmények néhány kezelés után igen imponálóak, és az sem elhanyagolandó szempont, hogy ez a beavatkozás nem jár műtéti megterheléssel, és nem szükséges utógondozás, folytatható a hétköznapi aktivitás.

Hajhullás:

A hajhullás különböző típusainak hátterében több betegség illetve fiziológiás elváltozás állhat, ezek kivizsgálása mindenképpen szükséges az erdményes kezelés megválasztásához. Mindamellett a mezoterápiás kezelések csaknem minden lehetséges okkal kialakult hajhullás esetében eredményesen alkalmazhatók. Mind a megelőzésben, mind a hajhullás visszafordításában sikeresen használhatóak a speciális aminosavakat, vitaminokat, cinket tartalmazó hatóanyagkoktélok. 3-4 alkalommal heti rendszerességgel, majd havonta egyszer alkalmazzák a kezelést.

Lefogyhatatlan zsírpárnák:

Testünk kontúrjainak kialakításában a bőr alatti zsírszövet meghatározó szerepet játszik, és ha a kilókat illetően nincs is gondunk, lehetnek olyan problémás zónák, ahol a zsírszövet a kelleténél vaskosabb, előnytelen elhelyezkedésű. Ilyen terület a toka, a felkar, a has, a comb külső „bricsesze”, a térdek belső oldala. A műtéti beavatkozás mellett a mezoterápia valódi alternatívát jelent ezen problémák kezelésére, műtéti kockázat és utógondozás szükségessége nélkül. A mikroinjekciós technikával bejuttatott gyógyszerek a zsírsejtek anyagcseréjét befolyásolják, oxidatív úton fokozódik a zsírok lebomlása, csökken a zsírsejtek térfogata.

A kezeléssorozat eredményeképp fokozatosan csökken a kezelt zsírpárna térfogata, elkerülhető ezáltal a műtéti zsírszívás esetleges nemkívánatos mellékhatása, az egyenetlen bőrfelszín, vagy a megereszkedett bőr. A kezeléseket 3-4 hetente kell végezni, néhány kezelés után sok centiméter „veszteség” az együttműködő páciens jutalma.

Cellulit, striák:

Sok hölgy életét keseríti a narancsbőr, illetve a hízási- fogyási, terhességi csíkok megjelenése. A kozmetikai kezelésen túlmutató, egyetlen hatékony orvosi beavatkozás ezen elváltozások mérséklésére a mezoterápia. Speciális fogyasztó, feszesítő, keringésfokozó, valamint fibroblast stimuláló hatóanyagkoktélok alkalmazásával eredményesen csökkenthetők ezek a szépséghibák is. A mezoterápiás kezelések jól kombinálhatók az egyéb kozmetikai testkezelő eljárásokkal, így növelhető a hatékonyság, csökkenthető az eredményhez vezető kezelési idő.

A mezoterápiás beavatkozások tehát lunch-time, azaz ebédidőben is elvégezhető, biztonságos kezelések, melyek után már néhány órával visszatérhetünk a napi rutintevékenységeinkhez. Ne feledkezzünk meg azonban arról, hogy bőrön áthatoló injekciózási technikáról van szó, melynek során akár gyógyszereket alkalmazunk. Fontos tehát, hogy mezoterápia területén is képzett szakorvossal végeztessük a beavatkozásokat, aki az ellenjavallatokat is ismeri és felismeri, és az esetleges egyéb betegségeink, szedett gyógyszereink értő figyelembe vételével képes személyre szabott kezelési tervet megállapítani.

Kérjen időpontot vagy további információt!  Kezelési áraink személyre szabottan változhatnak, előzetes információt telefonon és személyesen is kérhet. Ingyenes vizsgálatra a területileg illetékes állami rendelésen van lehetőség. Bejelentkezés alapján fogadjuk pácienseinket hétköznap 8 és 17 óra között, igény szerint késő délután és szombaton is. Tudjon meg többet, látogasson el weboldalunkra: www.dermaart.hu

Dr Beleznay Gyöngyike
Bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos, lézerterapeuta magánorvos
Derma-Art® Bőrgyógyászati Magánklinika

Web: www.dermaart.hu, Web: www.drbeleznay.hu
E-mail: drbeleznay@dermaart.hu
4400 Nyíregyháza Dózsa György utca 60. fsz.
Telefon: +36 42 506091 Fax: +36 42 506092 Mobil: +36 30 5540848
E-mail: office@dermaart.hu

1 megjegyzés:

  1. Jó napot kívánok! Az lenne a kérdésem, hogy foglalkoznak e arcon lévő ertagulat lézeres kezelésével!?

    VálaszTörlés